Oriflame Προσφορές.,  Wellness,  Άρθρα,  Μάθετε τα οφέλη του ιχθυελαίου (μουρουνέλαιο),  Ότι Νέο για τη Διατροφή σας

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ OMEGA 3

Τα Omega-3 λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη υγεία. Αναφέρονται ως απαραίτητα λιπαρά οξέα καθώς ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράγει και έτσι πρέπει να τα λαμβάνουμε είτε από την διατροφή μας είτε από συμπληρώματα.
Τα Omega-3 είναι απαραίτητα για πολλές σημαντικές βιολογικές λειτουργίες, όπως η διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρικών κυττάρων (1), καθώς και για την οικοδόμηση υγιών κυττάρων. Επίσης, συνδέονται με την προστασία από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικών επεισοδίων (2),και μια καινούρια έρευνα έδειξε ότι βοηθούν στην ρευματοειδούς αρθρίτιδα (3),στον διαβήτη τύπου 2 (4), και στο Αλτσχάϊμερ (5).
Γνωρίζατε ότι…
Υπάρχουν 3 είδη omega-3 λιπαρά οξέα που εμπλέκονται στην ανθρώπινη υγεία:
  • ALA (alpha linolenic acid)
  • DHA (docosahexaenoic acid)
  • EPA (eicosapentaenoic acid)
ALA είναι ένα φυτικό omega-3 λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα καρύδια, στους σπόρους chia, στο τόφου, στο σπανάκι και στο ελαιόλαδο. Ο βασικός του ρόλος είναι ως πηγή ενέργειας για τα κύτταρά μας, και το 85% του ALA που βρίσκεται στο σώμα μας χρησιμοποιείται γι’ αυτό το σκοπό. Το υπολειπόμενο μετατρέπεται από το σώμα σε DHA και EPA.
Το DHA είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την λειτουργία του εγκεφάλου. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από λίπος, και περίπου 15% του εγκεφάλου μας είναι φτιαγμένο από DHA. Τα χαμηλά επίπεδα του DHA συνδέονται με γνωστικές διαταραχές και ελλείψεις του νευρικού μας συστήματος. Το DHA είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εγκύους, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.
Το EPA, από την άλλη συνεργάζεται με το αντιφλεγμονώδες σύστημα του σώματός μας, το οποίο μας προστατεύει από ξένους οργανισμούς όπως τα βακτήρια και οι ιοί. Το αντιφλεγμονώδες σύστημα εξαρτάται άμεσα από τις προσταγλαδίνες οι οποίες κατασκευάζονται από EPA και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Διατροφικές πηγές DHA και EPA που περιλαμβάνουν λιπαρά οξέα είναι (ο σολομός, ο τόνος salmon, το σκουμπρί, οι κρόκοι των αυγών και μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συνιστά στους ενήλικες να τρώνε 2 μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, προκειμένου να υπάρχουν επαρκή επίπεδα από DHA και EPA (5). Ωστόσο, για άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν τακτικά ψάρια, μια ημερήσια δόση 250mg από EPA και DHA είναι απαραίτητη (5).
Η καθημερινή λήψη omega-3 συμπληρωμάτων διατροφής όπως τα Wellness by Oriflame, είναι ένας απλός και καθημερινός τρόπος να λαμβάνουμε την ημερήσια δοσολογία DHA και EPA. Τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι παίρνετε την σωστή δόση και όλα τα οφέλη των omega-3 ανεξαρτήτου της διατροφής σας.
Πηγές:
1) Dyall, Simon. Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA, and DHA. Front Aging Neurosci. 2015;7:52.
2) Mori TA, Beilin LJ. Long-chain omega 3 fatty acids, blood lipids and cardiovascular risk reduction. Current Opinion in Lipidology, 2001, 12:11-17.
3) Lee et al, Omega-3 polyunsaturated fatty acids and the treatment of rheumatoid arthritis: a meta-analysis. Archives of Medical Research. 2012; 43:5.
4) Brostow et al. Omega-3 fatty acids and incident type 2 diabetes: the Singapore Chinese Health Study. The American Journal of Clinical Nutrition. 2011; 94:2.
5) https://www.who.int/nutrition/topics/FFA_summary_rec_conclusion.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.