Μάθετε τα οφέλη του ιχθυελαίου (μουρουνέλαιο)

ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ: Γιατί πρέπει να το βάλεις στην καθημερινότητά σου!

комплекс-Омега-3

Το ιχθυέλαιο παραμένει ένα βασικό στοιχείο για την προστασία της καρδιάς σας. Ας δούμε και τι άλλο μπορεί να κάνει.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν το ιχθυέλαιο (μουρουνέλαιο) ως ένα δημοφιλές συμπλήρωμα για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη από τη λήψη των ιχθυελαίων. Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει άτομα όλων των ηλικιών να ζήσουν μια πιο υγιεινή, πιο ευτυχισμένη και πιο παραγωγική ζωή.

1. Μειώνει τον Κίνδυνο Καρδιακής Προσβολής και Εγκεφαλικού Επεισοδίου:
Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι, επιζώντες από καρδιακή προσβολή που πήραν ιχθυέλαιο μείωσαν σημαντικά τις πιθανότητές τους να προσβληθούν ξανά. Η Αμερικανική Ομοσπονδία για την Καρδιά (American Heart Association) προτρέπει τον καθένα – όχι μόνο εκείνους που απειλούνται από τους κινδύνους αυτούς- να παίρνουν το ιχθυέλαιο καθημερινά ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου, υψηλής χοληστερόλης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο ιχθυέλαιο είναι επίσης γνωστό ότι χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκερίδιων και προστατεύουν κατά της αθηροσκλήρωσης. Μερικοί άνθρωποι που υπέφεραν από ανωμαλίες στους καρδιακούς παλμούς κατάφεραν να τις διορθώσουν όταν πήραν συμπληρώματα ιχθυελαίων.

2. Βοηθά στη Μείωση του Πόνου των Αρθρώσεων
Το ιχθυέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στους ανθρώπους που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο ιχθυέλαιο εμποδίζουν τα ένζυμα από το να διασπάσουν τον χόνδρο των αρθρώσεων, προλαμβάνοντας τη φλεγμονή. Πολλοί πάσχοντες από αρθρίτιδα βρίσκουν ανακούφιση με τη λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων.

3. Ενισχύει τη Συγκέντρωση και Γνωστική λειτουργία
Προτρέπουμε τις έγκυες γυναίκες να παίρνουν DHA λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο, για να ενισχύσουν την διανοητική ανάπτυξη του εμβρύου τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι παρέχοντας σε ένα έμβρυο υπό ανάπτυξη, DHA λιπαρά οξέα, αυτό θα ωφελήσει το παιδί αργότερα στη ζωή δίνοντάς του αυξημένες ικανότητες συγκέντρωσης καθώς και βελτιωμένες δεξιότητες ανάγνωσης και λεξιλογίου.

Οι ενήλικοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις ιδιότητες αυτές. Λαμβάνοντας DHA λιπαρά οξέα μπορείτε να αυξήσετε την ικανότητα συγκέντρωσής σας και να βελτιώσετε τη γνωστική και νοητική λειτουργία σας, παρέχοντάς σας βελτιωμένη μνήμη. Οι ηλικιωμένοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από τα ιχθυέλαια, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο ή και καθυστερούν την εμφάνιση της άνοιας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από ελλείψεις στη γνωστική ικανότητα.

4. Μειώνει την Κατάθλιψη και άλλα Συμπτώματα στη Ψυχική Υγεία
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών της ψυχικής υγείας και να μειώσει τα συμπτώματα των υπάρχων. Στην πραγματικότητα, οι χώρες όπου οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ψαριών έχουν σημαντικά λιγότερες αναφορές για περιπτώσεις κατάθλιψης.

5. Προάγει την Απώλεια Βάρους και την Διατήρησή του
Το ιχθυέλαιο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Κατ ‘αρχάς, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν να σταλθεί το μήνυμα από το στομάχι στο μυαλό σας ότι είστε πλήρεις, όταν έχετε φάει αρκετά. Δεύτερον, το συμπλήρωμα φαίνεται να αυξάνει την αποτελεσματικότητα της άσκησης, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

6. Μειώνει τον Κίνδυνο Εμφάνισης του Καρκίνου
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Εκείνοι με καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν βιώσει μια βραδύτερη εξέλιξη της νόσου σε σύγκριση με εκείνους που δεν λάμβαναν το συμπλήρωμα. Το ιχθυέλαιο έχει επίσης αναδειχθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία άλλων καρκίνων, όπως του μαστού, των ωοθηκών, των όρχεων και του καρκίνου του προστάτη.

7. Αντιγηραντική Δράση
Το ιχθυέλαιο προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά, αποτρέποντας τα από το να διαιρεθούν προλαμβάνοντας την συντόμευση της διάρκειας ζωής τους. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των κυττάρων, τα οποία, στη συνέχεια, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του ατόμου.

cd3131744bcbbe71e99f21c609bd58e9

8. Ενισχύει το Δέρμα σας
Το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. Σύμφωνα με το Journal of Lipid Research, το ιχθυέλαιο περιποιείται το δέρμα και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της ακμής και της ξηροδερμίας και να μειώσει τις ρυτίδες.

9. Μειώνει τα Συμπτώματα του ΔΕΠΥ
Παιδιά και ενήλικες με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση των συμπτωμάτων με τη λήψη ιχθυελαίου. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για την υποστήριξη της λειτουργίας του, το ιχθυέλαιο βοηθά φυσικά στη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων των ατόμων με αυτή την πάθηση.

10. Μείωση των Συμπτωμάτων της Εμμηνόρροιας
Η έρευνα έδειξε ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόρροιας, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα.

Οι ειδικοί συνιστούν παντού αυτό το συμπλήρωμα για βελτίωση της γενικής υγείας. Αν δεν έχετε προσθέσει το συμπλήρωμα ιχθυελαίου στη διατροφή σας ακόμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι για την υγεία σας και εμπιστευτείτε την καλύτερη πρόταση: το ιχθυέλαιο υψηλής ποιότητας Wellness.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.