oriflame e-shop,  Oriflame Προσφορές.,  Wellness,  Άρθρα,  Ότι Νέο για τη Διατροφή σας

Ανακαλύψτε όλα τα ευεργετικά οφέλη της ασταξανθίνης

 
Μέλος της οικογένειας των καροτενοειδών, η ασταξανθίνη θεωρείται ως το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει να προσφέρει η φύση και αυξανόμενη επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μπορεί να έχει ιδιαίτερα οφέλη για ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης υγείας.
Τα καροτενοειδή είναι φυσικές χρωστικές που προάγουν την υγεία, όπως το β-καροτένιο που έχει πορτοκαλί χρώμα. Η ασταξανθίνη που βρίσκεται σε ορισμένα φύκια είναι κόκκινη και σε αυτήν οφείλουν το κοκκινωπό χρώμα τους πολλά θαλάσσια πλάσματα όπως οι αστακοί, τα καβούρια, οι γαρίδες και ο σολομός των ωκεανών. Βρίσκεται στην υψηλότερή της συγκέντρωση στους μύες του σολομού. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει συνδεθεί με πιο υγιές δέρμα, μεγαλύτερη αντοχή, καρδιακή υγεία, μείωση πόνου στις αρθρώσεις και μπορεί να ένα υποσχόμενο μέλλον για τη θεραπεία του καρκίνου
Αντιοξειδωτικό
Είναι 10 φορές ισχυρότερη από τη ζεαξανθίνη, τη λουτεΐνη και το β-καροτένιο και 100 φορές ισχυρότερη από τη βιταμίνη Ε. Η δομή της ασταξανθίνης της επιτρέπει είτε να διασχίζει είτε να παραμένει έξω από τις κυτταρικές μεμβράνες προστατεύοντας το κύτταρο εσωτερικά και εξωτερικά.  Έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της ροής του αίματος και τη μείωση του οξειδωτικού στρες στους καπνιστές και τους υπέρβαρους. Μία μελέτη βρήκε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού αλλά το υψηλό κόστος της καθαρής ασταξανθίνης έχει περιορίσει τη χρήση της σε περαιτέρω μελέτες και θεραπείες για τον καρκίνο.
Υγεία της καρδιάς
Ερευνητές ισχυρίζονται ότι μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς, βελτιώνοντας τα επίπεδα ελαστίνης και το πάχος των αρτηριακών τοιχωμάτων. Θεωρείται επίσης ότι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη. 
Δέρμα
Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενυδάτωση του δέρματος, την ομαλότητα, την ελαστικότητα, την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, κηλίδων ή φακίδων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά. 
Πόνοι στις αρθρώσεις
Πολλά υποσχόμενη στη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων όπως π.χ. σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους ή στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Χρειάζονται φυσικά περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθούν όλα τα ευρήματα. 
Όραση
Έχει τη μοναδική ικανότητα να διασχίζει όλα τα εμπόδια και να φτάνει στον αμφιβληστροειδή. Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι βοηθάει στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, την καταπόνηση των ματιών και την κόπωση. 
Ανδρική γονιμότητα
Σε μελέτη φάνηκε να έχει θετικά αποτελέσματα σε άνδρες που μέχρι τότε έπασχαν από στειρότητα. Οι ερευνητές είδαν βελτιώσεις στις παραμέτρους του σπέρματος, όπως η μέτρηση και η κινητικότητα, και συνολικά βελτιωμένη γονιμότητα στην ομάδα που έλαβε ισχυρή δόση ασταξανθίνης. 
Συμπλήρωμα άσκησης
Υπήρξαν πολλές μελέτες σχετικά με το πώς η ασταξανθίνη μπορεί να επηρεάσει την αντοχή καθώς και τα επίπεδα κόπωσης μετά την άσκηση. Έρευνες σε ποντίκια δείχνουν ότι μπορεί να ενισχύσει τη χρήση λιπαρών οξέων από το σώμα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντοχή και αποτρέποντας παράλληλα τις μυϊκές και σκελετικές βλάβες. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ακριβείς επιδράσεις της στην ανθρώπινη αντοχή και τους μυϊκούς τραυματισμούς.  
Ασταξανθίνη: Μία κάψουλα είναι σαν ένα εργοστάσιο ενέργειας!
Έχετε χάσει το µέτρηµα των συµπληρωµάτων που χρησιµοποιείτε καθηµερινά για να διατηρείτε το σώµα σας και την επιδερµίδα σας σε καλή κατάσταση; Επιλέξτε την εύκολη οδό! Αυτές οι µικρές κάψουλες περιέχουν όλη τη δύναµη που προέρχεται από φυσικά καλλιεργηµένα µικροφύκια, Βilberries και Βιταµίνες C & E, γεµάτα αντιοξειδωτικά. Οι συνδυασµένες αυτές δυνάµεις σας επιτρέπουν να ενισχύετε την υγεία σας χωρίς κόπο!
ΓΝΩΡΙΖEΤΕ ΟΤΙ;
Τα αντιοξειδωτικά από την ασταξανθίνη, τα εκχυλίσµατα Bilberry και τις Βιταµίνες C & E βοηθούν στη µείωση των αρνητικών επιδράσεων από τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες δηµιουργούνται από τις επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισµα, η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση της ατµόσφαιρας και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, καθώς και από το οξυγόνο που αναπνέουµε. Χρειαζόµαστε οξυγόνο για να ζήσουµε, ωστόσο τα κύτταρα µας φθείρονται από αυτό και γερνάµε σταδιακά. Το σώµα µας µπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο τον οξειδωτική φθορά, µε τη βοήθεια των αντιοξειδωτικών.
ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!
Οι κάψουλες με εκχυλίσματα Ασταξανθίνης & Bilberry είναι σύμμαχος ομορφιάς ενάντια στο χρόνο. Με μία κάψουλα την ημέρα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι :
• μειώνεται η αρνητική επίδραση της οξειδωτικής φθοράς
• καταπολεμούνται οι αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις κακές επιλογές στον τρόπο ζωής μας
• προσφέρετε στον οργανισμό σας ένα δυνατό αντιγηραντικό σύμμαχο και απόλυτη προστασία στα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες
Εδώ και 2 χρόνια έχω παίρνω Ασταξανθίνη καθημερινά και νιώθω ότι προσφέρω ένα πολύ “δυνατό” συμπλήρωμα στη διατροφή μου, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά οφέλη της.
Το προτείνω μόνο του ή σε συνδυασμό με Ωμέγα 3 και Συνδυασμό 12 βιταμινών και 10 μετάλλων (Wellness Pack για γυναίκες).
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό
Μια ελάχιστα γνωστή χρωστική ουσία από τον πυθμένα του ωκεανού ταράζει τα νερά στον κόσμο του συμπληρώματος λόγω των αντιγηραντικών της ιδιοτήτων.
Η ασταξανθίνη, μία χρωστική σκούρου κόκκινος χρώματος που παράγεται από μικροσκοπικά φύκια, θεωρείται ένα «σούπερ αντιοξειδωτικό» και αποτελεί τη λύση στα πάντα, από τις ρυτίδες μέχρι την άνοια και τα προβλήματα όρασης. Όμως, έχουν επιστημονική ισχύ όλα αυτά;
 
 Τι είναι η ασταξανθίνη
Η ασταξανθίνη ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και συγγενεύει με τη βήτα-καροτίνη και τη λουτεΐνη. Η πιο πλούσια φυσική πηγή ασταξανθίνης είναι η θαλάσσια μικροάλγη Haematococcus pluvialis, αλλά βρίσκεται επίσης σε πολλά θαλασσινά, όπως ο σολομός, οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι, όπου είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική ροζ απόχρωσή τους. Ως καροτενοειδές, η ασταξανθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ένα μόριο που μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από ασταθή μόρια γνωστά ως «ελεύθερες ρίζες». Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα καροτενοειδή, τα οποία μπορούν να εμφανίσουν δυνητικά επιβλαβείς προ-οξειδωτικές ιδιότητες υπό ορισμένες προϋποθέσεις (για παράδειγμα, εάν λείπουν άλλα αντιοξειδωτικά), η ασταξανθίνη είναι μια «καθαρά αντιοξειδωτική ουσία»(Biosci Biotechnol Biochem, 2009; 73: 1928–32).
Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της ασταξανθίνης ξεπερνούν αυτές των άλλων καροτενοειδών, όπως η βήτα-καροτίνη, το λυκοπένιο και η λουτεΐνη, καθώς και η βιταμίνη Ε (J Agric Food Chem, 2000, 48: 1150-4). Εξουδετερώνοντας ατομικό οξυγόνο (μία ελεύθερη ρίζα), μια ιδιαίτερα δραστική ένωση οξυγόνου, η ασταξανθίνη έχει δραστικότητα περισσότερο από 100 φορές υψηλότερη από εκείνη της βιταμίνης Ε (Pure Appl Chem, 1991; 63:141-6).
Αυτές οι αντιοξειδωτικές ικανότητες, σε συνδυασμό με την ικανότητά της να διαπερνά το φράγμα αίματος-εγκεφάλου(Pharmacol Biochem Behav, 2011 May 17), κάνουν την ασταξανθίνη ιδανικό υποψήφιο για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών και προβλημάτων υγείας. Ειδικότερα, καθώς ο σχηματισμός ελευθέρων ριζών και το οξειδωτικό στρες πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση (Mech Ageing Dev, 2004; 125: 811-26), ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών συμπληρωμάτων προωθούν την ασταξανθίνη ως σούπερ θρεπτικό συστατικό αντιγήρανσης.
Αποκτήστε τα προϊόντα
Swedish Beauty Complex Plus
Wellness Pack για Γυναίκες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: